BejelentésNyuszi-lak Törpenyúl Tenyészet- Miskolc
Oroszlánfejű és teddy törpenyuszik birodalma

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Nyuszik védelme a forró, nyári napokon

Mi már élvezzük a nyári napsütés első sugarait, de bizony nyuszikánkat meg kell tőle óvni.
Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a nyuszit hűvösen és kényelmesen tartsd a forró napokon. Ha ezt nem teszed meg, akkor kiszáradás, hasmenés, heves szívdobogás, szívroham, vagy hőguta magas fokú kockázatának teszed ki, ami gyakran elhulláshoz vezet.

Tippek:
- Tartsd a légkondit vagy a ventillátort bekapcsolva. Folyamatosan ellenőrizd a nyuszik életterét,  lakóhelyét, hogy ne menjen 25,5-27 C felé. Jegyezd meg: a légkondi nyílásai, vagy a ventilátor ne fújja a levegőt közvetlenül a nyuszira, mert diszkomfort érzést, továbbá különböző problémákat okozhat (fül, szem) ezzel.

Tartsd bent a lakásban.
Tartsd őket hűvösben és komfortosan azáltal, hogy bent tartod, napsütéstől elzárva.
-
Tartózkodj az autóval való közlekedéstől.
T    Tartózkodj bármilyen szükségtelen utazástól, utaztatástól a forró napok alatt. Ha el kell menned az állatorvoshoz, esetleg máshová, győződj meg róla, hogy a légkondi az autóban be van kapcsolva, a nyuszi a hordozóban távol tartva a direkt napfénytől. Tegyél a hordozóba egy palack lehűtött vizet.

Mindig legyen készenlétben pár palack lehűtött, vagy lefagyasztott vized otthon.
Ezeket a nyuszival együtt tedd a földre, így felüdülést, enyhülést ad a nyuszinak. A nyuszik leheveredhetnek a közelébe, ezzel lehűtve testük melegét. A fagyott palackokat válaszd el a nyuszidtól, vagy fedd le törölközővel, esetleg  kispárnahuzattal. Ezzel csapdát állítassz az olvadó jégnek, illetve megóvod nyuszikádat és megelőzöd, hogy bármely testrésze megfagyjon.
-He Helyezz kerámia csempét vagy járólapot a nyuszi lakóterébe.
Vásárolj pár darab nagyméretű kerámia csempét vagy járólapot, rakd a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Ha lehűlt, beteheted a nyuszik lakóhelyére. Ezekre szívesen fekszenek, mert segít lehűteni őket.

Fordítsd különös gondot nyáron is a zöldségek mosására.
A nyári időjárás sajnos kedvez a kórokozók, baktériumok és paraziták szaporodásának, ezért minden
zöldséget jól moss meg.
-
Naponta cseréld többször a nyuszik ivóvizét
Bevett szokásodat nyáron borítsd fel azzal, hogy naponta többször is adsz friss vizet a nyuszkónak. Mint minden élőlénynek, a nagy melegben nekik is megnő a vízigényük. Hidd el, ő is szívesebben megissza a friss hideg vizet, mint az állott, langyosat.

Forrás:Bunny World Foundation
saját fordításIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!