BejelentésNyuszi-lak Törpenyúl Tenyészet- Miskolc
Oroszlánfejű és teddy törpenyuszik birodalma

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Hasznos tanácsok nyuszik téli tartásához

Lassan közeleg a hidegebb idő, és a nyusziknak is fel kell erre készülniük. Ezért a legjobb, hogy ha már most elkezded hozzá szoktatni a hűvösebb levegőhöz.
Eleinte napi pár órára hagyd kint csak a nyuszit, (ha eddig bent volt) majd egy- egy éjszakára. Szoktasd fokozatosan a hideghez. Ha eddig benti nyuszid volt, semmiképp se egyik napról a másikra tedd ki a nyuszit a hidegbe. Célszerű már augusztus végétől szoktatni, hogy legyen elég ideje a téli bundát magára venni.
A lényeg, hogy legyen a nyuszinak egy házikója, sok- sok szalmával kibélelve, hogy el tudjon bújni a hideg elől.
Szélvédett, nem huzatos helyre kell tenni a kinti kertecet, mert sajnos a huzatot és a szelet rosszul bírjak, az egészségük megszenvedi. Hűvösebb idő esetén érdemes bebugyolálni a ketrec 2-3 oldalát pokróccal, esetleg alulról is pokrócot tenni.
Ne felejtsd el védeni az eső, illetve más állatok, ragadozók ellen. Sajnos több esetben fordult mar elő, hogy róka, vagy menyét utat ásott a ketrec alatt.
A nagyon hideg, csípős éjszakákon pedig ne hagyd kint, ha megoldható, vidd be ismét a házba. Figyeld mindig a nyuszit, és ha remeg vagy látod, hogy fázik, vidd melegebb helyre, de ilyenkor is óvatosan, ne a forró szobába.

A vizét ellenőrizd rendszeresen, hogy ne fagyjon be. Ez is nagyon fontos, és hogy ha zöldséget adsz neki, az se legyen fagyott. Illetve ilyenkor több, nagyobb tápértékű élelem is kell, hogy megfelelő tartalékot tudjon kiépíteni.
Esténként meleg vizes palackot is tehetsz be a kinti ketrecébe. Ha fázik, oda fog bújni.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!